Over mij

Fiets je met me mee? Ik kijk ernaar uit met je samen te werken!


Ik ben Veronique Matthees en woon in Mechelen, de stad die in 2022 Fietsstad van Vlaanderen is geworden.


Ik heb al meer dan 30 jaar beroepservaring, met als rode draad het samenwerken met kansengroepen in combinatie met fietsprojecten (fietspunt, fietsbib, ...).


Privé heb ik ook al veel fietstochten gemaakt en van langere fietsvakanties genoten. Zulke tochten maken mijn hoofd leeg en geven me een gevoel van vrijheid én vertrouwen! Vertrouwen in de medemens maar ook in mezelf.


Daarom wil ik onder het motto “natuur, cultuur, gebuur” fietsbeleving aanbieden aan mensen en organisaties die in beweging gezet willen worden. Het is een beleving waarvan ze op het moment zelf genieten, én waaraan de herinnering blijft nazinderen.


Mijn geschiedenis

Ik ben ook gebreveteerd piloot voor "fietsen zonder leeftijd".  Dit project werd in het leven geroepen door onze vrienden Patricia en Peter, die met eigen middelen een riksja aangekocht hebben om de bewoners van een woonzorgcentrum een fietservaring te bezorgen zonder zelf te hoeven trappen.


Dit filmpje maakt duidelijk hoe waardevol dergelijke initiatieven zijn, en waarom deze passen in de visie van mijn onderneming.

voor 2020

2020

2021

2022

Verschillende professionele ervaringen in het werken met kansengroepen, o.a. Foyer in Molenbeek, Kinder- en Tienerwerking Rzoezie;

Coördinator 't Atelier - Fietsatelier Mechelen;

Projectcoördinator fietsmobiliteit bij Igean

Cursus duurzaamheidsadviseur - Trendhuis;

Leertraject zelfstandig ondernemen - Starterslabo;

Oprichting VeloVero

Eerste gesubsidieerd fietsproject goedgekeurd door "Ontdekkingstroef" om vakantie in eigen land aan te bieden aan personen in een maatschappelijk kwetsbare situatie .

Lancering van twee nieuwe projecten na het verkrijgen van een nieuwe subsidie van "Toerisme Vlaanderen", organisatie wandel- en fietstochten in samenwerking met Avansa

Wat als een startende fietsbelevingonderneming en een wijk- en jeugdwerking de handen in elkaar slaan? Veronique Matthees van VeloVero en Tinne Buelens van Buurtsport Mechelen – J@M vzw doen het. Ze lanceren samen het project "Mechelen en Rivierenland fietsend ontdekken". Om iedereen de fiets op te krijgen, en Mechelen en omstreken beter te leren kennen.

Je kan de fijne tekst van Els Meersschaert volledig lezen op de website van "Iedereen verdient vakantie"